Blog

Doprajte svojmu telu po zime dostatok vitamínov a privítajte jar tento rok celkom inak. Zdravá Veľká noc  môže byť aj vďaka tomuto šalátu.

Skúste namiesto nezdravej prílohy k jedlu počas veľkonočných sviatkov pripraviť tento chutný jarný kapustový šalát.  Zdravá Veľká noc môže byť aj u vás. Nechajte sa inšpirovať nasledujúcim receptom. Jeho príprava vám zaberie cca 25 minút.

Recept na jarný kapustový šalát

Budete potrebovať:

5 šálok čerstvého pokrájaného kelu
3 šálky pokrájaného rímskeho šalátu
1 balenie šalátovej zmesi
1 šálka nakrájanej čerstvej brokolice
1/2 šálky nakrájanej červenej kapusty
1 šálka rozdrobeného syra feta
1/4 šálky opečených sezamových semienok
1/3 šálky extra panenského olivového oleja
2 lyžice medu
2 lyžice jablčného octu
1 lyžička citrónovej šťavy
Nakrájané čerstvé jahody

Prečítajte si aj: 7 obľúbených kombinácií potravín, ktoré sú nezdravé

Postup:

Vo väčšej miske zmiešajte kel a rímsky šalát. Potom pridajte kapustu, brokolicu, šalátovú zmes a posypte syrom feta a sezamovými semienkami.  Suroviny opäť zamiešajte.

Potom v olivovom oleji rozmiešajte med, citrónovú šťavu a jablčný ocot. Takto ochuteným olejom tesne pred podávaním pokvapkajte šalát a ozdobte čerstvými jahodami.

Nutričné ​​hodnoty

Jedná šálka šalátu obsahuje: 192, 15 g tuku (3 g nasýtených tukov), 6 mg cholesterolu, 140 mg sodíka, 12 g sacharidov (7 g cukrov, 3 g vlákniny), 4 g bielkovín.

Reklama na magazín Vintage District