Blog

Info/IR, 01.06.2022. Značka Prima uviedla na trh novinku v rámci svojho prémiového radu Pegas Premium – nanuk Pegas Premium Chocolate, ktorý poteší všetkých milovníkov kvalitnej zmrzliny a neodolateľnej chuti čokolády.

Prima je na slovenskom trhu už viac ako 25 rokov. Je vyrábaná v Českej republike, konkrétne v továrni Bidfood Opava. Prima zmrzlina sa vyznačuje množstvom benefitov pre jej konzumentov. Nižšie spomíname zopár základných pilierov, na ktorých produkty zmrzliny Prima stoja. Kladú dôraz na:

Kvalitu – každá zmrzlina je vyrábaná zo živočíšnej smotany, tvarohu, veľkého množstva zrelého ovocia a čokolády vyrobenej z kakaa z udržateľných zdrojov s certifikáciou Rainforest Alliance.

Chuť – Slováci majú radi sladkosť, ovocnú vôňu a prírodné zložky. Značka Prima má vďaka vlastnej výrobe v Opave možnosť vytvárať zmrzlinu plnú špecifických chutí priamo ušitú pre Slovákov a nemusia sa sústrediť na celoeurópsky priemer, ako to robia ich nadnárodní konkurenti.

Sledujú nové trendy – značka Prima má dlhoročnú tradíciu, ale pozerajú sa dopredu a snažia sa zmrzlinu Prima posúvať vpred a sledovať trendy, ktoré sú zaujímavé najmä pre novú generáciu. Tvoria produkty, ktoré disponujú atraktívnym obalom, sú bez alergénov, a všetky produkty bez oplátky sú bezlepkové.

Prémiový rad Pegas Premium je jednoznačne zmrzlina bez kompromisov, ktorá je vyrobená z pravej živočíšnej smotany bez rastlinných tukov, s veľkou dávkou chrumkavej čokolády na povrchu a v tých najobľúbenejších príchutiach. Všetky produkty z tohto radu sú bez lepku, vyrobené z pravej smotany a poliate čokoládou s kakaom s certifikáciou RFA.

Rad Pegas Premium má celú škálu príchutí a variantov. Navyše si môžete vybrať z dvoch foriem buď klasický nanuk alebo vo väčšom objeme kelímok.

Pegas Premium Chocolate 100 ml

Je novinka pre rok 2022! Výborná čokoládová zmrzlina vyrobená zo smotany, bohatá dávka čokoládového toppingu, ktorý je pretkaný v každom súste. No, a v neposlednom rade poriadne hrubá vrstva horkej čokolády s 50 % podielom kakaa. Na prvé zahryznutie spoznáte, že je to pravé čokoládové potešenie na toto leto.

Pegas Premium Almond 100 ml

Lákavá odmena vo forme lahodnej vanilkovej zmrzliny vyrobenej zo smotany, prevoňanej pravou vanilkou, zaliatou do hrubej vrstvy mliečnej čokolády s kúskami mandlí. To všetko zabalené v atraktívnom obale s novým logom PEGAS PREMIUM.

Pegas Premium White 100 ml

Sladká vôňa a chuť vanilky je pre nás Slovákov neodolateľná, a preto nesmie chýbať White. Lahodná jemná zmyselná vanilková zmrzlina vyrobená zo smotany, zabalená vo vláčnej bielej čokoláde. Jemná chuť, neodolateľná vôňa, ten najlepší zážitok bez kompromisu.

Pegas Premium Caramel & Glazed Hazelnuts 100 ml

Výborný mliečny karamel v smotanovej zmrzline, s hrubou vrstvou čokoládovej polevy plnej chrumkavých, v cukre obalených lieskových orieškov.

Pegas Premium Strawberry 100 ml

Jahody milujeme skoro všetci. Prinášajú leto, preto nesú chýbať ani vo výbave Pegas Premium. Osviežujúca jahodová zmrzlina vyrobená zo smotany a jahôd, vylepšená o lahodné kúsky lyofilizovaných jahôd. A to všetko zabelené v sladkej mliečnej čokoláde.

Pegas Premium vo väčšom objeme (460 ml ) vo forme kelímku:

Pegas Premium od značky Prima
Zdroj foto: PRIMA

 

Pegas Premium Almond 460 ml

To najlepšie vo veľkom objeme. Lahodná vanilková zmrzlina vyrobená zo smotany, s pravou vanilkou, s veľkými kúskami mandlí a čokoládovým toppingom v každom jednom súste. Neodolateľná kombinácia.

Pegas Premium Dark Cherry 460 ml

Neobvyklá ale úchvatná. Smotanová zmrzlina s hriešnou porciou veľkých kusov čiernych čerešní, ktoré zmrzlinu zafarbia do neodolateľnej farby plnej vôní. K tomu kúsky mliečnej čokolády.

Celý prémiový rad Pegas Premium 100 ml/460 ml nájdete na stránke www.pegaspremium.sk

Zaujímavé fakty o zmrzline, ktoré ste pravdepodobne netušili

⦁ Prvá zmrzlina siaha do čias starovekého Egypta, kde ju konzumovali starí Egypťania. Základ tejto zmrzliny tvoril sneh z Olympu, v rámci ktorého si primiešavali med alebo víno.

⦁ Francúzi začali v priebehu 17. storočia ponúkať zmrzlinu aj na uliciach, do vtedy bolo konzumovanie zmrzliny vonku tabu.

⦁ Prvý prístroj na výrobu zmrzliny uviedla žena – Nany Johnson a vo veľkom sa aj pričinila o vznik zmrzliny ako ju poznáme dnes. Svoj prvý „zmrzlinovač“ si nechala patentovať v r oku 1843. Avšak nemala dostatok prostriedkov na jeho uvedenie na trh, preto predala patent za 200 dolárov výrobcovi kuchynských spotrebičov.

⦁ Zmrzlina sa vo svojich ranných začiatkoch podávala výlučne v miskách, ktoré vyzerali ako dnešné tégliky. Avšak raz sa istému zmrzlinárovi v Amerike misky minuli a neďaleký cukrár mu poskytol svoje tortové oblátky. Tie si zmrzlinár zroloval a kornúty boli na svete.

⦁ Američania patria medzi najväčších jedákov zmrzliny, konzumujú každý rok v priemere 22 litrov zmrzliny na jedného Američana. V rámci Európy sú na prvom mieste v jedení zmrzliny Švédi a Dáni.

⦁ Existujú takzvaní ochutnávači zmrzliny. John Harrison je známy americký ochutnávač zmrzliny pre spoločnosť Dreyer“s. Má dokonca svoj jazyk poistený na 1 milión dolárov.

⦁ Na zjedenie jedného malého kopčeka zmrzliny je potrebné jazyk vyplaziť 50 – krát.

⦁ Zmrzlina obsahuje aminokyseliny a enzýmy, ktoré sú potrebné na trávenie. Taktiež obsahuje aj antioxidanty a vitamíny. Japonskí vedci zistili, že ľudia konzumujúci pravidelne zmrzlinu sú psychicky odolnejší a vedia rýchlejšie riešiť problémy.

⦁ Medzinárodný deň zmrzliny je 21. júna.

⦁ Celosvetovo sa zje ročne cca 15 miliárd litrov zmrzliny.

⦁ Medzi najobľúbenejšie príchute zmrzlín na Slovensku patria čokoládová, vanilková a jahodová.

⦁ Nanuk vznikol úplnou náhodou v roku 1921. Nanuky sa ale začali vyrábať až o 15 rokov neskôr. Za objaviteľa nanukov sa považuje Američan Frank Epperson, ktorý v roku 1905 ako jedenásťročný drevenou paličkou zmiešal v pohári sódu s vodou. Avšak zabudol pohár vonku a ten do rána zamrzol. A nanuk bol na svete.

⦁ V súčasnosti existuje množstvo receptov na výrobu nanukov a zmrzliny ako takej. Avšak ako spoznáte pravú kvalitu? Kvalitná zmrzlina sa vyznačuje obsahom pravej živočíšnej smotany, tvarohu, veľkého množstva zrelého ovocia, kvalitnej čokolády vyrobenej z kakaa z udržateľných zdrojov s certifikáciou RFA. Rovnako dôležitým parametrom je veľkosť nášľahu v zmrzline. Najpoctivejšie zmrzliny sa vyznačujú nízkym nášľahom, kedy je do zmesi zapracované iba najnutnejšie množstvo vzduchu, čo podtrhuje najlepší pôžitok z chuti zmrzliny.

⦁ Čoraz častejšie nie sú zmrzlina a nanuk vyhľadávané iba v letnom období, ale celoročne. Pre mnoho ľudí znamená zmrzlina istý druh pôžitku a namiesto klasického dezertu vo forme koláčov siahnu radšej po lahodnej zmrzline či nanuku.

⦁ Zmrzlina neznáša zmeny teploty. Ako ju teda uskladňovať? Mala by byť uskladnená pri teplotách -18 °C a nižších. Ak chcete predĺžiť životnosť zmrzliny, je vhodné vrch zmrzliny zabaliť do papiera na pečenie, vďaka ktorému sa zabráni vzniku ľadových kryštálikov. Do mraziaceho boxu nikdy nevkladajte roztopenú zmrzlinu, pretože sa premení na kusy ľadu a už vám nezostane nič z pôvodnej zmrzliny.

Dnes máme na trhu veľké množstvo zmrzlín a nanukov. Ľudia zmrzlinu jednoducho milujú, je to pre nich istý druh odpočinku, pôžitok, trávenie spoločných chvíľ s blízkymi ľuďmi. Avšak treba si vyberať kvalitu nad kvantitou. Kvalitná zmrzlina, ktorá je vyrobená z pravej živočíšnej smotany bez rastlinných tukov, tvarohu, s veľkou dávkou chrumkavej čokolády na povrchu v rozličných jazyku lahodiacich príchutiach – to je jednoducho Pegas Premium!

Reklama na magazín Vintage District