zdrave-tuky

Vedeli ste, že zdravé tuky potrebujeme pre zachovanie  dobrého zdravia kardiovaskulárneho systému? Aspoň to tvrdia kardiológovia. 

Zdravé tuky sú potrebné, tvrdia kardiológovia. Hlavným dôvodom je, že znižujú zlý cholesterol. Odborníci tiež varujú pred nebezpečenstvom statínov, liekov používaných na zníženie hladiny cholesterolu v tele. Tukom by sme sa však nemali vyhýbať, pretože obnovenie a udržanie normálneho fungovania mozgu a nervovej sústavy si vyžaduje cholesterol a podobné tuky. Stojí za zmienku, že štúdie preukázali vyšší výskyt demencie, vrátane Alzheimerovej choroby u ľudí, ktorí užívali statíny. Cholesterol iniciuje proces premeny vitamínu D3 získaného zo slnečného žiarenia v pečeni. Neexistuje žiadna konverzia bez prítomnosti cholesterolu, čo znamená, že vďaka nemu máme dostatočnú hladinu tohto vitamínu v tele.

Nedávne štúdie ukazujú, že strava s vysokým obsahom tukov môže zvrátiť agresívne formy rakoviny.

Prečítajte si aj: Život bez lepku – kedy je pre nás nebezpečný

Strava s vysokým obsahom tuku – vyskúšané a pravdivé

Fred Hetfield, bývalý majster sveta vzpieraní a úspešný vlastník firmy diagnostikovaný s karcinómom skeletu. On dostal tri mesiace života a rovnakú odpoveď mu potvrdili traja lekári nezávisle od seba. Hetfield sa rozhodol urobiť na vlastnú päsť malý prieskum a tak vyskúšal tiež alternatívnu medicínu, keď narazil na ketogénnu diétu.

Metabolický výskumný pracovník Universite of South Florida, Dr Dominic D’Agostinona, zistil, že u myší s vyvolaným nádorom, ktorí mali diétu s vysokým obsahom tukov a bez sacharidov, došlo k lepším výsledkom a účinnejšej liečbe, ako v prípade myší, ktoré boli vystavené chemoterapii. Hetfield sa rozhodol túto diétu vyskúšať, pretože chcel zistiť, či to platí i v prípade ľudí.

Prestal konzumovať cukor a sacharidy a začal jesť dostatočné množstvo dobrého mäsa či veľa zdravých tukov, ale nie lacné trans-mastné kyseliny obsiahnuté v niektorých olejoch a margarínoch.

Za studena lisovaný olivový olej, sezamový olej, maslo, vajcia a kokosový olej patria medzi najlepšie zdroje dobrých / zdravých tukov.

Dr. D’Agostino hovoril s mnohými ďalšími pacientmi, ktorí sa pomocou tukov snažia vyliečiť z rakoviny a mnohým z nich sa to naozaj podarilo.

Zdravé tuky:  maslo, kokosový olej, olivový olej, vajcia, avokádo, surové semená a orechy

Zelenina s nízkym obsahom sacharidov: kel, brokolica, karfiol, špargľa, špenát, zeler, kapusta, ružičkový kel;

Zdroje proteínov:  ryby a morské plody, mliečne výrobky, hydina, hovädzie mäso, organické mliečne výrobky.

Bohužiaľ, aj napriek dobre známemu faktu, že rakovinové bunky podporujú jednoduché cukry, i tak mnohí pacienti sa im nedokážu vyhnúť.

Zdroj: fithacker.ru

 

 

Reklama na magazín Vintage District